Text presentat amb motiu de la participació de T. Guardans a la Taula de debat “La resposta de l’educació a la diversitat religiosa”, organitzada per l’ICE Josep Pallach de la Universitat de Girona, dins el marc del “VIII Simposi Llengua, educació i immigració” (novembre 2012).
Espiritualitat, intel·ligència espiritual, creixement interior, religió, religions… tenen cabuda a l’aula? A què refereixen aquests termes? Tot és el mateix? Dins d’aquest àmbit, hi ha continguts que puguin afavorir el procés d’aprenentatge de tot el grup classe, o és qüestió d’opció personal?
Partint d’una anàlisi crítica del marc legal present, que perpetua la divisió de l’alumnat segons les opcions religioses de les famílies, i d’una revisió dels significats de “religió”, “espiritualitat”, etc., T. Guardans proposa formes de treballar que poden fer possible posar el llegat de saviesa de la humanitat al servei del creixement interior dels nens i nenes, en el marc de l’ensenyament competencial; un ensenyament que té present que el procés de maduració humana passa per “aprendre a aprendre” i… “aprendre a ser”.
___________________
Paraules clau: procés de maduració, competències i competència existencial, tradicions religioses al servei del creixement interior.
- Per descarregar: Creuar fronteres, construir un patrimoni cultural comú
- Trobareu totes les intervencions del simposi (també vídeos i audios)