Quins recursos pràctics ofereix OTSIERA?

Pensant en el treball a l’aula, en les activitats extraescolars, o en l’entorn familiar, compartim un ventall de propostes al servei de l’educació en valors, d’alimentar les arrels de la capacitat de sorprendre’s, de pensar i sentir en profunditat, d’interessar-se per la vida. Al servei, doncs, del creixement interior.

 

Creixem quan aprenem a mirar, posant en pràctica la mirada atenta, amb totes les capacitats. Com més a fons anem, més ens queda per descobrir! Algunes propostes: jocs i activitats d’observació i atenció.

 

Creixem explorant a fons qui som, aprenent de l’experiència humana de vida, de les veus del passat i del present. Materials didàctics, per ordre d’edat:

 

Com va ser que Otsiera va descobrir el foc? Del sac d’en Paraorelles apareixen relats dels diferents racons del planeta. 6 unitats didàctiques, 8-9 anys: I tu què m’expliques?

Passen coses molt estranyes; si un rei brama… val la pena no deixar de mirar i de fer-se preguntes! Una narració, 9-10 anys: Tanparlaina és el meu país

D’on venim? Relats de tot el món recreen l’origen de l’univers i de la vida, fent-nos arribar un missatge ple de sorpresa i agraïment. Mites i llegendes, 10-11 anys: L’Univers:  com és que? Des de quan?

Com podem créixer per dins? Aquesta és una pregunta que acompanya la humanitat des de sempre. La Frida i la seva classe busquen i recullen pistes de tot arreu.
6 unitats didàctiques, 11-12 anys: La Frida i el senyor Lin

Un viatge al temps dels faraons, una història que ens parla de l’amor a la vida i al coneixement … La terra amaga grans secrets!
Una narració, 12-14 anys: Imhotep i el faraó

Llums i ombres… el repte de ser humans! Què em fa feliç? Testimonis en primera persona. Experiències i paraules per a la reflexió, 12-14 anys: Parlem de la vida

Satyakama, Buda, rabí Hilel, Jesús, Mahoma, guru Nanak… Sis vides per a investigar les claus de sis religions. 6 relats, 13-16 anys. Sis vides…

Creixem aprenent a assaborir contes, relats de saviesa, mites, poesies, música, arts visuals…

Contes que donen ales a la imaginació i ens ajuden a créixer.

Paraules de saviesa que conviden a la reflexió.

Relats mítics que canten la sorpresa i l’agraïment per l’existència.

Músiques, pintures… llenguatges per aprofundir, que ens porten més enllà de les paraules.

En síntesi: Otsiera mira d’oferir un ampli conjunt de possibilitats, que va creixent a poc a poc, pensat per a què es pugui adaptar fàcilment en entorns ben diversos. “Teoria i pràctica” que podràs trobar i descarregar passejant pels apartats de la web, així com donant un cop d’ull a aquesta Breu Guia:

Per a saber-ne més