Per què la música?

–  Música, com a aprenentatge d’una via d’experiència i comunicació que avança per allà on no hi ha (i no calen) les paraules.

–  Música com a oportunitat de tenir notícia i de fruir de l’ús gratuït de les nostres capacitats.

  La música com a exercici d’atenció silenciosa.

 

On anem? Suggeriments

L'AUDITORI

https://www.auditori.cat/

On? Informacions
c./ Lepant 150. 08013 Barcelona tel.:93 247 93 00 / info@auditori.cat

 

Activitats familiars
https://www.auditori.cat/ca/concerts-familiars
“Impactar per interessar, experimentar per sentir i aprendre per estimar la música”: és la fórmula de treball de L’Auditori Educa, amb una programació per a famílies amb nens de totes les edats, amb més de 90 concerts al llarg de l’any.
Cada concert està creat a mida dels infants. Un equip de pedagogs, compositors, músics, coreògrafs i directors d’escena treballen perquè la seva primera experiència musical, sigui única i especial.

Per preparar el concert:
taller familiar: la possibilitat de preparar-se pel concert, abans de l’audició
la prèvia: xerrades per parlar de música (https://www.auditori.cat/ca/la-previa) Xerrades gratuïtes amb l’entrada del concert.
Trobada amb els músics després del concert.
Materials didàctics: CD-llibre, APP per tauletes

Club del petit concert
https://www.auditori.cat/ca/club-del-petit-concert
Porta els teus fills a l’Àrea Infantil i, mentre tu escoltes l’OBC o la Banda Municipal de Barcelona, dues educadores els proposaran tallers, jocs i activitats relacionades amb la música. (Per a nens i nenes de 4 a 11 anys).

Activitats familiars al Museu de la música
http://ajuntament.barcelona.cat/museumusica/ca

Activitats escolars
https://www.auditori.cat/ca/escolars
De dilluns a divendres, oferta per a les escoles. Fa quasi 20 anys que L’Auditori treballa en la creació de concerts educatius que pel seu disseny i qualitat són adequats per a tots els públics. Cada any nous concerts de producció pròpia, acompanyats de materials de suport com CD, DVD i CD-llibres perquè serveixin de suport als mestres per treballar la música a l’aula.

ALGUNS COMENTARIS I RECOMANACIONS

Si podeu, trieu llocs propers a l’escena. Com més a prop, més interactuació, més fàcil veure el joc dels instruments, les actituds dels músics, més fàcil mantenir-se en contacte amb la música “de tu a tu”.
Per bé de facilitar l’escolta i l’atenció, és important haver preparat prèviament el concert, ja sigui amb els tutorials, el dossier pedagògic, o els tallers previs.
És molt aconsellable anar a la “prèvia”, així com la trobada amb els músics després dels concerts.
Els petits elements escènics (la il·luminació, l’atrezzo, el vestuari) estan dissenyats per ajudar l’escolta activa dels nens i nenes.
Per escoltar amb intensitat es necessita una gran activitat i concentració. L’escolta i el silenci no són actituds passives, ja que només ho aconseguim si de debò ho volem. Són actituds i capacitats que s’eduquen exercitant-les!
La música és art que ens penetra, vibracions que percebem amb tot el cos. A l’Auditori es proposen que sigui difícil deixar d’escoltar, que la nostra capacitat d’escolta, amb obertura i respecte, no deixi de créixer.

 

CONCERTS FAMILIARS AL PALAU DE LA MÚSICA

http://www.palaumusica.cat/

On? Informacions
c./ Palau de la Música 4-6. 08003 Barcelona
tel.:93 2957200     Contactar

 

Activitats familiars

Concerts i tallers creats perquè la música interaccioni amb altres formes d’expressió artística com la dansa, el teatre, la poesia o les arts plàstiques, tenen l’objectiu de potenciar en tota la família la curiositat, la sensibilitat, la imaginació, la creativitat i, sobretot, l’estimació per la música.

Com a espai excepcional que captiva tots els que s’hi endinsen, el Palau de la Música Catalana vol esdevenir un catalitzador de vivències i experiències artístiques, tant des d’un punt de vista cognitiu com sensorial, emocional i espiritual.

Comprendre el ritual d’un concert, reconèixer repertoris i instruments, fomentar el respecte envers els intèrprets, aprendre a escoltar la música i saber estar en silenci, són competències claus per aconseguir una escolta activa i més receptiva.

A la pestanya “ESCOLES I FAMILIES” trobareu tota la programació dels concerts familiars, així com tallers i materials educatius.