Com és que? Des de quan? Músiques per contemplar i agrair la vida

A la secció  Posem en pràctica trobareu un itinerari de treball al servei de la presa de consciència i la celebració de l’existència de l’Univers (Com és que? Des de quan? Per què?). Segur que coneixeu músiques que convidin a la contemplació i ajudin a obrir els ulls des del fons, a volar entre estels i planetes, a imaginar oceans obrint-se, terres emergint, la vegetació fent la seva aparició, llum, aigua, vida… Aquí en suggerim algunes.


Gustav Holst. Els Planetes. Suite en set moviments, cada moviment dedicat a un planeta:

Joseph Haydn. La Creació. Un oratori seguint el relat del Gènesi. Es podria triar algun fragment, l’obertura i la creació de la llum, per exemple.

Anton Dvórak. La simfonia del Nou Món, en quatre moviments, que transmet amb força el naixement d’una nova realitat, un nou món (composició dedicada a l’origen dels Estats Units).
Enllaç a l’obra sencera, amb link a cada un dels moviments:

Enllaç a l’apoteosi del quart moviment, Allegro con fuoco:

Edvard Grieg. Peer Gynt. Dues suites compostes per il·lustrar l’obra teatral homònima de H. Ibsen. El primer moviment de la primera de les suites, “El matí”, convida a portar l’atenció cap el desplegament de la vida: 


o també: 

Gràcies!
Cantem?  Què tal acompanyar a Mercedes Sosa o Joan Baez en el seu “Gracias a la vida”?

O a Louis Armstrong cantant “What a wonderful world?”


(en aquest enllaç Armstrong fa una petita introducció explicant què vol dir per ell meravellar-se (amb subtítols en castellà)

 

Altres publicacions relacionades